Description
The Botanist’s Cherryshed Apple is terug, en hoe! Het is een zoetere mede gestart als cyser (een mede waar het water vervangen is door ongefilterd natuurlijk appelsap) waar na de vergisting zure kersen aan toegevoegd zijn, lekker zuur en zoet samen. De gist in de nieuwe batch is above & beyond gegaan waardoor abv niet 13,5% is maar deze keer tot 15,5% gegaan is.
Door zijn net zoetere smaak kan The Botanist’s Cherryshed Apple in de zomer als aperitief (gekoeld of met een ijsblokje) gedronken worden of gewoon ‘s avonds zoals een goede rode wijn in de zetel bij een goed boek. Bij de maaltijd past deze mede zeer goed bij een wildgebraad, of rood vlees met een bijpassende saus (deglaceren met wat cherryshed appelmede) maar je kan zeker ook het vlees even in The Botanist’s Cherryshed Apple laten marineren voor het de oven in gaat.
Oh ja en mulled (opgewarmd) met een kaneelstaafje en een schijfje appelsien met 2 kruidnageltjes in is hij tijdens de kerstfeesten niet te versmaden ter vervanging van de traditionele gluhwein.
Reviews
There are no reviews yet.